Tálalás előtt ajánlott csak a kívánt ételt beletenni, különben könnyen szétázik a "tányérunk".
Amiért vegyes ez az ebéd, az azért van, mert a mai étel alapja az erdélyi módon sült paprika. Persze lehetne ez andalúz módon sült is, mert már láttam pár filmen, hogy ott, azon a vidéken is előszeretettel sütik így meg, a piros vastag husú paprikákat. A villanysütőm grillező funkcióját használtam erre a célra. 250 fokon mindegy 20 perc alatt szenesre égettem a paprikák héját. Ettől kap egy jellegzetes füstös ízt, amit én nagyon szeretek. Ezt követően lefóliázom és hagyom kihűlni. A héja és a magháza ezután könnyen eltávolítható. Felszeleteltem, sóztam, borsoztam, kevés fokhagymával ízesítettem, és rácsavartam egy fél citrom levét. Ez került a sajtkosárka aljára.
A másik összetevő : pirított garnélarákok, majonézesen. Ezt a változatot egyszer Nigella főzőműsorában láttam, igaz, ő aprócska koktélrákokkal készítette, nekem most itthon a garnélarákok nagyobb méretű fajtája volt, de ez nem zavart különösebben. Megpirítottam olívaolajban, kevés borssal, összetört fokhagymával, és egy fél citrom levével. Amikor "zsírjára sült", hagytam kihűlni, majd összekevertem egy kevés majonézzel.
Amiért vegyes ez az ebéd, az azért van, mert a mai étel alapja az erdélyi módon sült paprika. Persze lehetne ez andalúz módon sült is, mert már láttam pár filmen, hogy ott, azon a vidéken is előszeretettel sütik így meg, a piros vastag husú paprikákat. A villanysütőm grillező funkcióját használtam erre a célra. 250 fokon mindegy 20 perc alatt szenesre égettem a paprikák héját. Ettől kap egy jellegzetes füstös ízt, amit én nagyon szeretek. Ezt követően lefóliázom és hagyom kihűlni. A héja és a magháza ezután könnyen eltávolítható. Felszeleteltem, sóztam, borsoztam, kevés fokhagymával ízesítettem, és rácsavartam egy fél citrom levét. Ez került a sajtkosárka aljára.
A másik összetevő : pirított garnélarákok, majonézesen. Ezt a változatot egyszer Nigella főzőműsorában láttam, igaz, ő aprócska koktélrákokkal készítette, nekem most itthon a garnélarákok nagyobb méretű fajtája volt, de ez nem zavart különösebben. Megpirítottam olívaolajban, kevés borssal, összetört fokhagymával, és egy fél citrom levével. Amikor "zsírjára sült", hagytam kihűlni, majd összekevertem egy kevés majonézzel.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta :)
Feltétlenül ki fogom próbálni:)öööööh...látom magamat, meg a konyhát,ahogyan kinézünk, miközben próbálok ilyet varázsolni:)
Pöttyöm!
Ez egyáltalán nem macerás kaja, és mégcsak koszt sem csinál :)
Szezám!
Köszi :)
Megjegyzés küldése