2009. november 3., kedd

kímélő karfiol


Karfiol kímélő módon elkészítve.
A karfiolt rózsáira szedtem, majd enyhén sós vízben megfőztem, kissé roppanósra hagyva.
Ezt követően leszűrtem, hagytam kihűlni, közben elkészítettem a bundáját.
2 tojást felvertem, hozzákevertem 2 evőkanál lisztet, majd szénsavas ásványvízzel felhigítottam. Kissé sűrűbb palacsintatésztához hasonlító keveréket kaptam így. A karfiolrózsákat beleforgattam a masszába, majd forró olajban kisütöttem. Közben elkészítettem a majonézt helyettesítő öntetet is. 1 tojást megfőztem keményre, ennek csak a sárgáját használtam fel. Összetörtem villával, majd kevés mustárral és tejföllel simára kevertem. Picit sóztam, és a karfiol mellé tettem belőle, mártogatni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Rettenetesen sokat tudok megenni belőle.
Kiskakukk

Lazac írta...

én is :):):)

Ircsike írta...

Nagyon szeretem a karfiolt!:-)

Lazac írta...

Ircsikém, én is nagyon..és ezt most rizslisztesen készítettem :):)