Karfiol kímélő módon elkészítve.
A karfiolt rózsáira szedtem, majd enyhén sós vízben megfőztem, kissé roppanósra hagyva.
Ezt követően leszűrtem, hagytam kihűlni, közben elkészítettem a bundáját.
2 tojást felvertem, hozzákevertem 2 evőkanál lisztet, majd szénsavas ásványvízzel felhigítottam. Kissé sűrűbb palacsintatésztához hasonlító keveréket kaptam így. A karfiolrózsákat beleforgattam a masszába, majd forró olajban kisütöttem. Közben elkészítettem a majonézt helyettesítő öntetet is. 1 tojást megfőztem keményre, ennek csak a sárgáját használtam fel. Összetörtem villával, majd kevés mustárral és tejföllel simára kevertem. Picit sóztam, és a karfiol mellé tettem belőle, mártogatni.
4 megjegyzés:
Rettenetesen sokat tudok megenni belőle.
Kiskakukk
én is :):):)
Nagyon szeretem a karfiolt!:-)
Ircsikém, én is nagyon..és ezt most rizslisztesen készítettem :):)
Megjegyzés küldése