2018. november 26., hétfő

Krumpli(püré)gombóc

Szeretem a Chefclub receptjeit, ez is egy nagyszerű találmányuk. Persze nekem nem lettek olyan szépek a gombócaim, de ezt már megszoktam, elvégre én sem vagyok profi chef, csak szeretek főzni.

Most csináltam fázisfotókat is, csak, hogy el ne felejtsem legközelebb, ha ilyesmire vetemednék. Az eredeti videóban bő olajban sütötték ki a gombócokat és ettől eltekintettem, elég volt sütőben is megsütni.
( Sajnos semmit nem mértem le, maradékokból dolgoztam) kell pár szem krumpli, amit meg kell főzni héjában, megpucolni és összetörni krumplinyomóval. Elkeverni benne egy tojást, fűszerezni sóval, borssal. Aztán a darált húst meg kell pirítani hagymával és sárgarépával. A videóban is egyszerre került a serpenyőbe, én is így csináltam. Ezt is fűszerezzük ízlés szerint. Az eredeti receptben került rá vörösbor is, és ezt sűrített paradicsommal váltottam ki.


A kész krumplipürét tegyük egy folpackkal kibélelt tálba és simítsuk el az edényben.
Tegyük a közepébe a darált húsos keveréket, majd a folpackot összehúzva tekerjük meg és így formázzunk belőle egy nagyobb gombócot.
Süssük elő a sütőben majd amikor már kezd pirulni, szórjunk rá reszelt sajtot és azzal is süssük még.
A maradék darált húst se dobjuk ki, tekerjük bele jégsalátába

és együk meg :)

Nincsenek megjegyzések: