Amikor erre a receptre rákerestem, találtam jó pár oldalt, ahol fent volt. Sőt, találtam egy olyan oldalt is, aminek a tulajdonosa megbántódott, mert szerinte ez az Ő sütije volt, mások csak lemásolták. Nos, nem tudom mi az igazság, de bárhogy is van, egy recept, aminek több példánya létezik a világhálón már nem csak egy ember tulajdona. OK, ha valahol látok egy jó receptet, természetesen meg szoktam jelölni a forrását is. Így most megjelölöm itt azt az oldalt, aminek a tulajdonosa a saját receptjének tartja ezt a sütit. Bár hangsúlyozom, több változatot is találtam.
Akkor jöjjön a recept: kell 3 db tojás, 6 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 tk fahéj, 1 tk vaníliaőrlemény, 80 ml tej, 50 gr vaj, 40 dkg szeletelt alma. A tetejére szeletelt mandula, vagy dió (itt most mandula és pisztácia vegyesen)
Elkészítése: a tojásokat fel kell habosítani a cukorral, a lisztet elkeverni a fahéjjal és a vaníliával. Amikor a tojások jó habosak már, mehet hozzá az olvasztott vaj és a tej is, majd keverjük bele a lisztet. Itt kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg az almákat majd vagy szeleteljük mandolinnal, vagy reszeljük bele a tésztába. Forgassuk bele, ügyelve arra, hogy ne törjük össze az alma szeleteket lehetőleg. Ezt követően egy kisebb magasabb falú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük át az almás keverékünket, igyekezzünk úgy önteni, hogy az almaszeletek vízszintesen legyenek a tésztába. Szórjuk meg a tetejét vágott mandulával, vagy dióval és süssük 50 percig. Várjuk meg amíg kihűl, úgy szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése