Ezt a sütit gesztenyénél láttam minap.
Azonnal megtetszett. Egy kis módosítást hajtottam rajta végre, mert olvastam, hogy a lekvár "leszállt" az aljára sütés közben. Így én nem is tettem bele se gyümölcsöt se lekvárt, hanem a kész sütit hasítottam félbe, majd megkentem finom meggylekvárral, és a végén "megkoronáztam" egy csokiöntettel.
Hozzávalók: 2 bögre cukor, 3 bögre liszt, 1 bögre szódavíz (szénsavas ásványvíz), 1 bögre olaj, 5 tojás, 1 cs. vaniliás cukor, 1 cs. sütőpor, 3 evőkanál jó minőségű kakópor.
A lisztet összekeverem a sütőporral. A tojásokat a cukorral, az olajjal, és a szódavízzel, hozzáteszem a vaniliás cukrot is. Ezt követően belekeverem a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe öntjük a massza felét, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót. Ezt a barna színű masszát ráöntjük a már tepsiben lévőre, és villával szépen összevegyítjük a kettőt. Itt én már nem potyogtattam bele se gyümölcsöt, se lekvárt, hanem betoltam a 170 fokra előmelegített sütőbe és tűpróbáig sütöttem. Nekem 30 perc alatt megsült, pedig nem használtam légkeverést. Amikor a sütemény kihűlt, éles késsel középen félbevágtam, így 2 lapot kaptam. Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen atomjaira hull :)
A tésztát megkentem meggylekvárral, majd beborítottam a másik felével, és leöntöttem az egészet csokival. :)
A csoki öntetet úgy készítettem, hogy felolvasztottam gőz felett 10 dkg étcsokit, 10 dkg tejcsokit, majd belekevertem 2 evőkanál étolajat.
2 megjegyzés:
Csibe!
De jó ötlet, legközelebb így készítem :-)))
Nagyon szép lett!!!
Gesztenyém!
Én köszönöm az alapötletet. :) Valóban nagyon finom, könnyű sütemény ez.
Megjegyzés küldése