2009. április 22., szerda
sajtfasírt almás sült krumplival
Sajtfasírt
Hozzávalók: 30 dkg sajt reszelve, 3 egész tojás, kevés liszt, kevés zsemlemorzsa, ( kb, egy - egy evőkanálnyi) fehér bors, petrezselyemzöld.
Az összes alkotóelemet összegyúrom, majd rövid ideig pihenni hagyom. Ezt követően forró olajban kisütöm.
Almás sült krumpli
Hozzávalók : 1 kg krumpli,1 kg alma, 4 fej hagyma, ( esetleg egy szál füstölt kolbász ) só, frissen őrölt bors, kakukkfű, olívaolaj
A krumplit és az almát meghámozom, majd hasábokra vágom. A kiolajozott tepsibe teszem, majd fűszerezem sóval és őrölt borssal, megszórom kakukkfűvel, közéteszem a negyedelt hagymákat és még egy kevés olívaolajjal meglocsolom. ( Ha valaki kolbásszal süti, akkor a kolbászt is bele kell karikázni, én kihagytam, mivel köretnek szántam) Lefóliázva, forró sütőben 10 percig sütöm, majd ezt követően fólia nélkül pirosra megpirítom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Még nem is hallottam a sajtfasírtról- Pedig milyen egyszerű és mégis milyen finom lehet. Egyszer kipróbálom.
Szép, klassz a kép és a kaja is isteni lehet :):)
Gabi!
Sokkal gyorsabban elkészíthető mint a hagyományos fasírt, és finom. Lehet beletenni egy kanál szezámmagot is, vagy napraforgómagot, vagy fenyőmagot...esetleg mandulaforgácsot...érdemes kísérletezni :)
Helló Dorozs itt is! :):):):)
Mondhatom nemcsak szép, de igen finom is....:):)
Hú, ne fokozd!A szezánmagos ötleted nagyon felizgatott:)
Gabi!
Akkor nosza rajta....:):):):)
Köszönet a receptért, megcsináltam és nagyon finom lett! :))
Marianna!
Nagyon örülök ennek :):):)
Megjegyzés küldése