2009. április 22., szerda

sajtfasírt almás sült krumplival


Sajtfasírt

Hozzávalók: 30 dkg sajt reszelve, 3 egész tojás, kevés liszt, kevés zsemlemorzsa, ( kb, egy - egy evőkanálnyi) fehér bors, petrezselyemzöld.

Az összes alkotóelemet összegyúrom, majd rövid ideig pihenni hagyom. Ezt követően forró olajban kisütöm.

Almás sült krumpli

Hozzávalók : 1 kg krumpli,1 kg alma, 4 fej hagyma, ( esetleg egy szál füstölt kolbász ) só, frissen őrölt bors, kakukkfű, olívaolaj

A krumplit és az almát meghámozom, majd hasábokra vágom. A kiolajozott tepsibe teszem, majd fűszerezem sóval és őrölt borssal, megszórom kakukkfűvel, közéteszem a negyedelt hagymákat és még egy kevés olívaolajjal meglocsolom. ( Ha valaki kolbásszal süti, akkor a kolbászt is bele kell karikázni, én kihagytam, mivel köretnek szántam) Lefóliázva, forró sütőben 10 percig sütöm, majd ezt követően fólia nélkül pirosra megpirítom.

7 megjegyzés:

Sünmalac írta...

Még nem is hallottam a sajtfasírtról- Pedig milyen egyszerű és mégis milyen finom lehet. Egyszer kipróbálom.

Dorozs írta...

Szép, klassz a kép és a kaja is isteni lehet :):)

Lazac írta...

Gabi!

Sokkal gyorsabban elkészíthető mint a hagyományos fasírt, és finom. Lehet beletenni egy kanál szezámmagot is, vagy napraforgómagot, vagy fenyőmagot...esetleg mandulaforgácsot...érdemes kísérletezni :)

Helló Dorozs itt is! :):):):)

Mondhatom nemcsak szép, de igen finom is....:):)

Sünmalac írta...

Hú, ne fokozd!A szezánmagos ötleted nagyon felizgatott:)

Lazac írta...

Gabi!

Akkor nosza rajta....:):):):)

Marianna írta...

Köszönet a receptért, megcsináltam és nagyon finom lett! :))

Lazac írta...

Marianna!

Nagyon örülök ennek :):):)