Hozzávalók : 0,5 kg burgonya, héjában megfőzve. 1,5 dl marhahúsleves ( naná, hogy kockából) só, bors, kevés cukor, 4-5 ek jó minőségű olaj pl tökmag, vagy mogyoró, esetleg szőlmagolaj), 1 ek. tárkonyos mustár, 2 ek. lágyabb ecet ( nálam málna), metélőhagyma, egy pici fej lilahagyma.
A krumplit megpucoljuk és felszeleteljük, egyenesen a forró marhahúslevesbe. A tárkonyos mustárt kikeverjük a sóval, borssal, cukorral, ecettel és olajjal, majd összekeverjük a marhahúsban tocsogó főtt krumplival. Megszórjuk a 2 féle felaprított hagymával, majd hagyjuk az ízeket összeérni, ha lehet langyosan tálaljuk.
10 megjegyzés:
én is szoktam csinálni, nagyon szeretem ))))
most nézem, nálam hasonló bajor krumplisaláta néven van...
igen, a bajor is hasonló, de abban ha jól tudom van piritott bacon. :) krumplisaláta nekem minden nemzetiségben jöhet :):):)
Tárkonyos mustárt készen lehet kapni, vagy neked kell kikeverni?
Tetszik az oldal, most tévedtem ide és fogok még jönni!Ria
Kedves Anonim Olvasóm!
Tárkonyos mustárt lehet kapni az Aldiban vagy a Lidlben,(Estragon Senf) de ha van otthon szárított tárkony, akkor azt egy picit beáztatva langyos vízbe, ugyanúgy lehet használni mint a zöld tárkonyt. Ezt össze lehet keverni a mustárral, úgy is nagyon jó.
És ez olyan lett, mint AZ AZ IGAZI?
á, nem..annak van még valami titka, de azért finom volt :):) elfogyott
:( nem lehet, hogy nem kell bele ennyi izémizé? olyan tökegyszerűnek tűnt..... mármint az eredeti.
nem tudom, amikor ettem, volt valami különleges íze...lehet csak a mennyiségeken kéne változtatni, de ismersz, nem adom fel, majd kísérletezek :):)
Akkor azt kivárom:):):):)
Megjegyzés küldése