2010. november 6., szombat
gesztenye, gesztenyés sütije
A recept gesztenye blogjáról van. A fotók természetesen megint bénák, de az íze biztosan sirály. :)
Babapiskótás gesztenyemousse:
Hozzávalók: 1 csg babapiskóta (kb. 25-30 db), 10 dkg csokoládé, egy kiskanál olaj, csokoládáforgács a tetejére.
a krémhez: 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 6 evőkanál baracklekvár, 5 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 3-4 cl rum.
amibe a babapiskótát mártani kell: 2 dl tej, 1 evőkanál cukor, 2-3 cl rum.
Elkészítés: a csokoládát gőz fölött megolvasztjuk az olajjal és hagyjuk kicsit kihúlni. Annyi babapiskótát, amennyi a forma oldalának kirakásához kell, ferdén megmártjuk a csokiba és rácsra téve hagyjuk megdermedni. Az egyik csomag gesztenyemasszát összekeverjük a mascarponéval, a porcukorral, a rum felével és a maradék olvasztott csokival. A másik csomag gesztenyemasszát összekeverjük a maradék rummal, a baracklekvárral és a keményre vert tejszínnel. Egy közepes méretű gyümölcskenyér formát folpackkal kibélelünk és az oldalát kirakjuk a csokis piskótával. Ezután a baracklekváros, tejszínes krémet belesimítjuk.Annak a tetejére tesszük a másik gesztenyés krémet és a tejes szirupban megmártott piskótákat élire állitva hosszában lezárjuk a tetejét. A kilógó fóliával betakarjuk és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra téve kivesszük a formából, óvatosan lehúzzuk a fólpackot róla és a tetejét megszórjuk csokoládé forgáccsal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Sirály! :)
Csibe!
Csodásan néz ki :-)))
Ügyes vagy!
(Hol lehet ilyen klassz kiemelhető betétes dobozt kapni?)
gesztenye!
Tupperware :) Ez tényleg egy jó doboz, mert a betétet két fokozatban lehet állitani. Ha ilyen magas a süti, akkor a doboz alján van, ha viszont 2 emeletnyi aprósütid van, azt is meg lehet vele oldani. Nyáron meg pont elfér a kajakomban, és kajás dobozként funkcionál. :)
Megjegyzés küldése