Mindenféle maradék zöldség hasznosítására kiválóan alkalmas étel. Sőt, még a húsvétról megmaradt füstölt sonkadarabot is fel lehet használni. Az alapötlet pipacstól számazik, ez egy kicsit továbbfejlesztett változat, de nagyon finom.
Hozzávalók: rizs, bármilyen zöldség, esetleges füstölt hús, tejföl, reszelt sajt, fűszerek.
A rizst megfőzöm a szokott módon ( én megpiritom előtte, majd fedő alatt puhára főzöm)
A zöldségeket felvágom és meggrillezem ( cukkini, zöldhagyma, paprika, paradicsom)
A maradék füstölt sonkát is felvágtam csíkokra.
Az edényt amiben sütöm, vékonyan kivajaztam, majd beterítettem alulra a rizst, rá a grillezett zöldségeket, majd a tetjére a sonkát. Ismét rizs, rá a fokhagymás, borsos tejfölt, majd a reszelt sajtot. Előmelegített 180 fokos sütőben csak addig sütöttem, amig a sajt szépen ráolvadt a tetejére.
4 megjegyzés:
Ezt most szívesen megenném.
Milyen grilleződ van?
A sütőm grillezős :)
A mikróban is van erre lehetőségem, de azt valahogy nem szeretem ennyire. Éppen a múlt héten kezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy veszek az erkélyre egy mini grillezőt, faszenest.....annak az íze azért semmihez nem fogható :) Amúgy meg a szabadban is szoktunk grillezni, ha van egy grillező rács, akkor semeddig nem tart homokból kupacokat építeni, és igazi finom száraz uszadékfán grillezni.:)
tök jó érzés, hogy megihlettelek! :)
Igen, ezek olyan jó dolgok :):):):)
Megjegyzés küldése