2019. március 8., péntek

Anyósnyelv

Igen tudom, egy növényt is hívnak így. :) Ha jól megnézem, biztosan nem egy jóindulattal bíró ember nevezte így el ezt a tésztát. :D:D Maradék kovászból készült, most csak fél adag. Így is igyekeztem elajándékozni, mert sajnos nem lehet abbahagyni az evését, csak, ha odaadod másnak.:)
Kell hozzá (fél adaghoz) 150 gr élő kovász, 125 gr kenyérliszt, 60 gr víz, 22,5 gr olívaolaj+ a kenéshez, 4 gr só+ a szóráshoz.
Ezeket jól összedolgozzuk, majd 30 percig pihentetjük. Kigombócozzuk ( ebből nekem 10 db gombóc lett) majd vékonyan hosszában kinyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük olívaolajjal és megszórjuk nagyszemű sóval (nekem most Almalomb füstölt sópehely volt otthon)
190 fokos sütőben ( légkeverés 170 fok) ropogósra sütjük. 12 perc volt megadva, de nekem 14 lett, mire szép pirosra megsültek. Figyelni kell.:) Szőlővel isteni volt. :)

Nincsenek megjegyzések: