2019. február 22., péntek

Tésztasali a nagy kedvenc

Azt hiszem, még soha nem posztoltam be ide a tésztasalátát. Részben, mert a kevésbé fotogén ételek közé tartozik, részben meg mindig későn jutott eszembe. :) Akkor most legyen itt ez a jó kis retro kaja, amit már több évtizede töretlen lelkesedéssel szeret a családom.
mondom én, hogy nem túl fotogén :)
Hozzávalók: Ami biztosan kell, az a tészta ( jelen esetben Barilla teljes kiőrlésű farfalle) és az öntet, ami nálam saját készítésű majonézből és jó minőségű tejfölből áll. A többi az ízlés dolga, illetve, hogy épp mi lapul a kamránkba, hűtőszekrényünkben.
A mai tészta saláta tartalma : brokkoli, csemege kukorica, kápia paprika, lila hagyma, paradicsom, uborka, jégsaláta, sajt, főtt tojás.
Elkészítése sem igényel professzionális konyhai tudást. :) A lényege az, hogy minimum a fogyasztás előtt pár órával állítsuk össze, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Főzzük ki a tésztát, és ha van olyan zöldségünk ami hőkezelést igényel, ( itt most a brokkoli) akkor azt is készítsük elő. Én párolni szoktam az ilyeneket a tészta főzőedénye fölött. Így mire megfől a tészta, a zöldség is jó lesz. Nem kell túlfőzni - párolni, maradjon roppanós állagú. A többi zöldséget aprítsuk össze, és a sajtot is kockázzuk fel apróra. A majonézt keverjük ki, konyhai robotgéppel percek alatt megvan. Arra ügyeljünk, hogy először valóban cseppenként adjuk a tojás sárgájához az olajat, aztán lehetünk bátrabbak is. Fűszerezzük mustárral és citromlével, no meg kevés só sem árt. Ha készen vagyunk, keverjük össze a tejföllel és kész is az öntetünk. Hűtsük ki a tésztát, és az esetlegesen párolt zöldséget is. Amikor minden szobahőmérsékletű, keverjük össze, és hagyjuk állni. Tálalhatjuk főtt tojással, mert az szép sárga. :) Persze ha valaki szeretne hozzá húst enni, annak semmi akadálya, de szerintem így is meglehetősen kalóriadús fogást kapunk.

Nincsenek megjegyzések: