tepsis krumpli
Hozzávalók 2 adagra : 3 szem közepes burgonya, 1 fej hagyma, 1 kávés csésze rizs, 2 dkg zsír, 5 dkg szalonna, só, bors ízlés szerint.
Elkészítése : a tepsit (vagy jénait) alaposan kizsírozzuk, majd a vékonyan felkarikázott hagyma és burgonya felét elhelyezzük az edényben. Ezt követően rászórjuk egyenletesen a rizst, majd betakarjuk a maradék burgonyával és hagymával. Közben sózzuk, borsozzuk a rétegeket. Felöntjük a rizs mennyiségének megfelelő kétszeres vízzel, rátesszük a csíkokra vágott szalonnát, lefedjük alufóliával és 200 fokos sütőben 1 óra hosszat sütjük. A sütés végén le lehet venni a fóliát, ha valaki szereti rápirítani a szalonnát. Kiadós ( nem kalóriaszegény) egytálétel.
3 megjegyzés:
Úúú régen sokat csináltuk, jó hogy eszembe juttattad! ♥
pipacsom, bocsi nem gondoltam, hogy ide nem írtam választ.:) ♥
ugyanmár szivem! ♥
Megjegyzés küldése