Az egyik barátom kapott ajándékba ilyesmit. Gondoltam, én is megpróbálkozok vele. Lehet, többé nem csinálom ilyen méretűre, mert fullosan el lehet vele telni. Mondhatni sok...
Azért egyszer kipróbáltam ez is.
A másik tévesztésem, a kuglóf forma volt. Mutatós, de nagyon nehezen tudtam belőle kioperálni a csokit. Látszik is, tele van ujjlenyomattal. :)
A tölteléke gesztenye és mascarpone keverék, kevés porcukorral, rum aromával.
A technika, a szokásos bonbon készítés technikája.
Csokit olvaszt, temperál, kikenni a formákat vele, legalább kétszer, közben hűteni, aztán bele a töltelék, végül lezárni csokival a formát.
8 megjegyzés:
Nem lesz ujjlenyomatos, ha gumikesztyűben nyúlsz hozzá:-)
Kezdő bonbon készítőknek írhatnál tölteléktippeket:)))
Ja, ezt tudom, a kicsiket úgy is szoktam kiszedni. De ezt a család orra előtt feszegettem az asztalnál, hülyén néztem volna ki, ha csattogtatom a gumikesztyűt. :)Amúgy, ha nem ilyen lyukas formába töltöm, semmi gond nem lett volna a kiszedéssel, szépen kipotyogtak volna. :)
A töltelék: 2/3 gesztenyemassza, 1/3 mascarpone, kevés porcukor és rumaroma. Ezt simára összekeverni és betölteni. :)
He-he... csokikuglóf... ilyet se' láttam még... :) :)
Többet nem is fogsz :):):) Majd a napraforgósba csinálom, vagy a rózsásba, ha megint ekkorát készítek, ebből nagyon nehezen jön ki. Amúgy meg háromszor annyi csoki meg töltelék kell hozzá, mint a kis 15 db-oshoz. Szóval csak kuriózumnak érdekes. Sok is egy evésre, meg szerintem nem is olyan helyes, mint a kis bonbonok.
Pötty!
Ma csináltam kettőt, leírom ide a receptet.
Az egyik Anton Berg féle aszalt szilvás-marcipános.
4 aszalt szilvát apróra összevágtam, felforraltam 1 dl vörös borban, aztán ahogy beszívta a bort még öntögettem hozzá és mindig elkevertem. Marcipánból 15 db kis 5 Ft-os nagyságú lapot vágtam ki. A csokikapszilba alulra került a vörösboros szilva, fölé a marcipánlap és lezártam csokival.
A másik epres,fehércsokis volt.
Kandírozott epret feldaraboltam apróra, és ezt összekevertem eperlekvárral, ez került a csoki aljára. Fél tábla fehér csokit felforraltam 2 cl tejszínnel ( én kávétejszínt veszek ehhez, mert gazdaságosabb mint mindig kibontani egy 2 dl-s tejszínt. Jól elkevertem őket egymással és rácsorgattam az epres töltelékre. Amikor megszilárdult ezt is lezártam csokival.
Most eszembe jutott egy régi disznóvágás poénja, így szól : De kinek van ekkora pofája??
Mellé kellett volna tennem egy gyufaskatulyát. :):):) Azért nem volt olyan hatalmas:):):):)
:):):)
Megjegyzés küldése