2010. december 18., szombat

békönös gesztenyés töltött csibecomb

Hozzávalók : 5 darab ( létszámtól függő) egész csirkecomb, 4 db zsemle 3 dl tej, 1 fej hagyma
só, bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1 tojás, 1 cs natur gesztenyemassza, 1 cs bacon, olaj. A combokat megtisztítom és fellazítom a bőrüket. Bedörzsölöm kevés sóval a combokat és félreteszem. A zsemléket a tejbe áztatom, közben megdinsztelek egy fej hagymát olajon. Amikor üvegesre sült, hozzáteszem a felázott és szétnyomkodott zsemléket, sózom, borsozom, belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet és a gesztenyemasszát. Nagyon   fontos, hogy a gesztenyemassza ne a cukros változat legyen, mert az agyonvágja az egészet. Ezt a keveréket jól összedolgozom, majd egy kanál segítségével a csibecombok bőre alá töltöm. Hústűvel lezárom, vagy összevarom a nyílást. A combokat egymás mellé fektetem egy tepsiben, vagy más edényben aminek fedele van. Egy csomag bacon-nel betakarom a húst és irány a sütő. Én tepsiben szoktam sütni és alufóliával zárom le. 220 fokos sütőben 1 órán keresztül sütöm, aztán leveszem az alufóliát vagy fedelet, és még 20 percig pirítom.
Ezt követően a combokat kettévágom és így tálalom. Köretnek illik mellé a párolt rizs és a burgonya több változata is. Ma apró szemű krumpligolyókat sütöttem mellé.

4 megjegyzés:

M írta...

Ej, ej, ez túl jól néz ki. :)))

Lazac írta...

Hát nem felel meg az étrendednek....:):)

Névtelen írta...

Lehet, hogy ízlésficamom van, de én édes gesztenyemasszát használok és nekem az finom. A szalonna sós íze és az édes íz nálam bejön:)
Kiskakukk

Lazac írta...

Gabi!

Én egyszer ettem valahol édes gesztenyemasszával töltöttet, számomra ehetetlen volt. Így nagyon szeretem, ezzel a gesztenyével megtöltve. :)
Persze ízlések és pofonok különbözők.:)