2010. április 6., kedd

dödölle


Gyors, egyszerű, finom.
Hozzávalók: 1 kg krumpli sós vízben megfőzve, a vizet nem leöntve róla!!majd összetörve. Annyi rétesliszt amennyit felvesz, hogy aránylag kemény tésztát kapjunk. Az edény alatt folyamatosan égjen a tűz, nem kell nagy láng, de hagyjuk rajta az edényt, amíg dolgozunk a tésztával! Jó nehéz a végére már keverni. 2-3 fej hagyma, összevágva, zsíron lepirítva, majd kanállal beleszaggatni a gombócokat és jó ropogósra lesütni. Tejföllel tálaltam. A tejfölt lehet ízesíteni is, kevés vegetával, vagy fokhagymaporral.
Nem egy diétás étel.:)

6 megjegyzés:

Elf írta...

imádommmmm, fogok is csinálni, szerintem 20 éve nem csináltam :)

Lazac írta...

Én még sohasem :):) Nemrég volt szerencsém ilyent enni, nagyon ízlett, és utánanéztem hogy lehet ezt csinálni :):)

Rőzse írta...

ezer éve készülök ilyet csinálni
(egy tál dödölle, ettél belőle))))

Lazac írta...

Rózsém!

Én azóta már megcsináltam ismét, mert szerintem nagyon finom :):)

Sünmalac írta...

Nagymamám régen sokszor készített dödöllét. Szerettem, de én sem ettem 30 éve. Jó, hogy eszembe juttattad, el fogom készíteni.

Lazac írta...

Gabi!

Ha hiszed, ha nem, én pontosan ezért szeretek gasztroblogokat nézni, az ötletek miatt :)