2010. január 10., vasárnap

káposztás csirke


Gabojszakonyhája blogon találtam ezt a nagyszerű ételt!
Szerintem nyugodtan lehet kímélőnek is készíteni, ha az ember nem tesz alá bacon szalonnát.
Nagyon, nagyon finom volt!

Hozzávalók:
1 fej (kb 1,5 kg) fehér káposzta
4 egész csirkecomb
szeletelt bacon
2 fej hagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
kb 30 dkg gomba (csiperke)
2-3 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

A káposztát legyalulom és besózom. Egy méretes, mélyebb sütőtálat kibélelek a bacon szeletekkel, a gyalult káposzta háromnegyed részét ráhalmozom, és elegyengetem. Ráfektetem a sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesített csirkecombokat, betakarom a felszeletelt paradicsommal, gombával, tv paprikával, majd a maradék káposztával. Alufóliával letakarva sütöm 160-170 fokon 1 órát, majd leveszem a fóliát és a káposzta takarót hagyom megpirulni.

 

7 megjegyzés:

pitypang írta...

Ma egy rugóra járt az agyunk,kaja téren,én is ilyet főztem!! :)
(egy helyen is láttuk :))

Lazac írta...

andi! :):):)

Látod ez a virtuális világ :):)
30 évvel ezelőtt azt sem tudtam volna, hogy létezel, ma meg azt is, hogy egyforma ételt főztünk :):):)

Gabojsza írta...

Örülök, hogy ízlett!:-)

Lazac írta...

Gabojsza!

Én tartozom köszönettel, hogy megmutattad. :):)

Sünmalac írta...

A kép alapján azt hittem, hogy savanyúkáposztát használtál. Meglepődtem, hogy sima fejes káposzta kell hozzá. El sem tudom képzelni, hogy milyen. Bár azt írtad, hogy nagyon finom. Akkor egyszer kipróbálom.

Ircsike írta...

Tenyleg finom!
Koszonom a receptet!:-)

Lazac írta...

Ircsikém!

Örülök ennek! :)


Gabi!

Ha szereted a sok zöldséges könnyű hűsételt, akkor ez si ízleni fog. Én jól lepirítottam azért ilyen a káposzta :)