2009. július 20., hétfő

tésztás kedvem van :)


Tejszínes, sajtos, sonkás, currys tészta.
A masnitésztát kifőzöm húsleveskockából készített húslevesben. Az a tapasztalatom, hogy a sós izesítésű tészták sokkal finomabbak lesznek így, mintha csak sima sós vízben főzném ki.
Egy kisebb fej hagymát összevágok kockára, megfonnyasztom olajon, rányomok 2 gerezd fokhagymát, és 10 dkg vékony csíkokra vágott füstölt sonkát. ( én a sp*ros angolszalonnát használom, mert jóval kedvezőbb az ára, és finom is) Együtt sütögetem őket, amig a sonka fel nem pöndörödik, majd felöntöm 1 kis doboz főzőtejszinnel, összeforralom és beleszórok 10-15 dkg reszelt sajtot. Megkóstolom, ha kell sózom ( általában nincs rá szükség, mivel a tészta sós, a sonka is) borsozom, majd meghintem curry porral. Ettől aztán olyan szép színt és pikáns ízt kap, hogy az csak na! :):):)

4 megjegyzés:

Sünmalac írta...

Milyen jó ötlet ez a tésztafőzés (leveskockával - ki fogom próbálni).

Lazac írta...

Gabi!

Egyszer nem volt otthon sóm.....:):):):) Azóta mindig így főzöm, ha sós tésztaalap kell. :):):)

Vakkantó írta...

Nem nagyon szeretem az tésztát, de EZT ki fogom próbálni!!!:-)

Lazac írta...

Vakkantó!

Remélem ízleni fog. :)