A világ egyik legegyszerűbb étele...mégis nagyon szeretem, gyerekkorom óta. Mindig azt gondoltam, úgy keletkezett, hogy egyszer amikor rántott karfiolt akartak csinálni, csak zsemlemorzsa és zsiradék volt kéznél. :)
Ma, a zsemlemorzsát összekevertem 1 kanál szezámmaggal, így pírítottam meg...mondhatom nagyon kellemes ízt ad a morzsának.
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 10-15 dkg zsemlemorzsa ( most még 1 kanál szezámmag is) só, olaj. (Én tejföllel eszem, de ez elhagyható.)
A karfiolt rózsáira szedem és megfőzöm enyhén sós vízben. Közben amíg fől, a zsemlemorzsát megpirítom oljaban, szép barnára. A végén figyelni kell nehogy megégjen, szóval nem otthagyni, és keverni folyamatosan!
A megfőtt karfiolrózsákat leszűröm, és lazán beleforgatom a zsemlemorzsába....imádom! :)
10 megjegyzés:
Ezt én is nagyon-nagyon szeretem.
Lengyel karfiolnak is hívják.
Hűű Boci!!! Köszi szépen...ez nagyon jól hangzik, ki is javítom, ha megengeded :):)
Én is, én is szeretem:)
Jól meglepődtem a címváltozáson. :D
Persze, hogy megengedem. :DD
No ezt biztosan elkeszitem.
Nemcsak fini, de egeszseges is!:)
Ircsikém!
Igen, ezt is bátran tudom ajánlani kímélő kosztnak. :)
Boci!
Annyira megtetszett az új neve, hogy azonnal meg is változtattam :)
Gabi!
Akkor jó :):)
Még mielőtt "reklamálsz", ma chilis babot főztem, meg bajor zsemléket sütöttem, és holnap megcsinálom az egyik itt már szereplő salátát a grill partyhoz. :)
:)
Igen,Kelvirág Lengyelesen,nekem is ez volt az első gondolatom,de látom,már írták:):):)
andi!
Akkor már tuti a neve!!! :):):):)
Én meg eddig nem így ismertem, mire nem jó egy gasztroblog :):):)
a lengyelek majd minden zöldséget esznek ilyen formában :-) a zsenge zöldbab, a kelbimbó, a brokkoli, de még a káposzta is finom így! :-)
Megjegyzés küldése