Elmira paleo konyhája c. blogon olvastam az alábbi receptet, amikor is valami sós ropogtatni való után kutakodtam, amit egy paleo étrenden élő ember is nyugodtan megehet.
A recept amit találtam tetszett, meg is csináltam, ám a végeredmény annyira nem ízlett, ezért kicsit változtattam rajta. Kihagytam a csilipelyhet is, mert nem tudtam, hogy a célszemény szereti-e, szárított vöröshagymám nem is volt itthon. A második változathoz egy kanál kókuszzsírt használtam, így finomabb lett a ropogtatni való, mint az első változatban, ahol csak a tojás fogta össze.
Hozzávalók: összesen 10 dkg ízlés szerint keverve, mandulaforgács, fenyőmag, natur napraforgó, szezámmag, tökmag, 1 tojás, só, kevés kakukkfű, 1 kk kókuszzsír.
Az összes hozzávalót egyszerre összevegyítettem, kanállal kis halmokat raktam a sütőpapírra, majd előremelegített 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt megsütöttem.
2 megjegyzés:
Fogadok, hogy ezzel ma még fésztufész fogok találkozni... :P :)
Fogadok én is, hogy már el is fogyott :):):):)
Megjegyzés küldése