2009. február 28., szombat

rántott szelet bolognai módon



A kép már megint lopott ...de a recept az többszörösen kipróbált.
0,5 kg darált húsból ( ez is lehet bármilyen én általában marhát szoktam ) és 2 db sárgarépából bolognai ragut készítek. Természetesen kell hozzá vöröshagyma, fokhagyma, hámozott paradicsom (konzervben vagy friss paradicsomból) oregánó, só, bors, bazsalikom, olívaolaj.
Először megpiritom a hagymát olajon, majd hozzáadom a darált húst és a lereszelt sárgarépát, Ezt együtt párolom, kis idő múlva a paradicsom is mehet az edénybe, majd a végén a zúzott fokhagyma (1-2 gerezd) és a fűszerek.
Spagettit főzök ki "al dente". Amig a tészta fő, kirántom a húszeleteket, normál módon. A hús bármilyen lehet, és inkább csirke vagy pulykamellet szoktam rántani.
Amikor a hús kisült és a tészta is megfőtt, tálalom.
A tányér egyik oldalán a friss rántott husi, a másik oldalon a kifőtt spagetti tészta, ráhalmozva a bolognai ragu, majd az egész megszórva reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések: