2013. december 11., szerda

karácsonyi finomságok

 mogyoróvajas csokis kosárkák
hozzávalók: 15 dkg mogyoróvaj, 2-3 evőkanál darált keksz, 2 evőkanál porcukor, 10 dkg étcsoki, 10 dkg tejcsoki.
A csokikat vízgőz felett megolvasztom, majd belekeverem a többi hozzávalót is, csomómentesen elkeverem, majd kis papírkosárkákba töltöm, kb 5 mm magasságban.
meggyel töltött gesztenyegolyók
hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 3-4 evőkanál darált keksz, kevés rum, 1 evőkanál porcukor, 1-1 meggyszem a golyók közepébe. szitált kakaópor a forgatáshoz.
A masszát összegyúrjuk a porcukorral, keksszel, és a kevés rummal. Kis golyókat formázunk belőle, aminek a közepébe meggyszemet teszünk, majd kakaóporba meghengergetjük.

4 megjegyzés:

  1. én azt a gesztenyéset sütöm, amit Kolosnak vittél anno az oviba... az felülmúlhatatlan..........

    VálaszTörlés
  2. Jól teszed bébi, mindenkinek azt ami bevált :):)

    VálaszTörlés
  3. Cameron,

    köszi, azóta már túl vagyok néhány raklap másik sütin is :)

    VálaszTörlés