2010. augusztus 1., vasárnap

folyós csokis muffin

Ez a muffin kifejezetten édesszájúaknak készült, browniera hajazó finomság, kábé 8000 kalóriával. :)
Hozzávalók (12 db) : 10 dkg jó minőségű étcsoki, 9 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2 egész tojás, 180 gr porcukor, 75 gr liszt.
Készítése megegyezik a brownie készítésével. A vajat és a csokit vízgőz felett felmelegítjük és homogénra keverjük. Kézmelegre hűtjük. Az egész tojásokat és a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vajas csokis masszát, majd beleszitáljuk a lisztet. Ezt követően elosztjuk a 12 db muffinformába, természetesen nem elfelejteni a papírkosárkákat.:) Sütés előtt minimum egy órára mélyhűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 230 fokra, majd a mélyhűtőből kivett muffinokat 12 percig sütjük. Nem tovább! Akkor jó, ha a teteje berepedezik, de belül még folyós. Langyosan a legjobb elfogyasztani, de ha megmarad ( nálam nem szokott) akkor picit mikróban lehet melegíteni.

5 megjegyzés:

  1. *édesszájú* ;) :P :D
    (8000 kalória? hmm már nem is tetszik annyira :D )

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓÓÓÓ! Már azt hittem marad végtelenségig az a beuf...

    VálaszTörlés
  3. gindaanyu!

    Majd idehozom a csibére írtakat is :):)

    Szezám!

    Pedig finom :):)

    VálaszTörlés
  4. Ma Királyfival muffint rendeltünk holnapra sütni, lehet, hogy ez lesz az :)

    VálaszTörlés