Tavaszi étel a zsenge zöldborsó. Nagyon szeretem főzeléknek is, meg levesnek is. Ma friss idei sárgarépával készítettem el, és hozzá rozmaringos csirkecombot sütöttem.
A zöldborsót kifejtem a héjából, majd olajon megpárolom, hozzáteszem a karikára vágott friss, ropogós sárgarépákat. Amikor már majdnem puha sózom, és egy kevés cukorral is megszórom. Majd 1 kanál lisztet teszek hozzá, azzal egy kicsit együtt kevergetem, mielőtt felönteném tejjel. Imádom, hogy édes! :)
A csirkecombokat egy előre elkészített pácba forgatom, majd 200 fokos sütőbe téve, először fólia alatt, majd a fóliát eltávolítva, ropogósra sütöm. A páchoz a következőket használom: só, fehérbors, fokhagyma, grill fűszerkeverék, rozmaring és olívaolaj. Ezzel a keverékkel dörzsölöm be a csirkecombokat és hagyom állni sütés előtt fél órát.
Nekem 1000x jobban ízlik a borsófőzelék liszttel és tejjel, mint rántással. imádom, én is így készítem :)
VálaszTörlésB6-tal most itthon vagyunk a héten, így most ki fogom próbálni:-)
VálaszTörlésEzt a szóellenőrző izét nem lehetne kivenni innét? *reménykedve néz*
VálaszTörlésKívánságod számomra teljesíthető kérés:):)
VálaszTörlésFriss zöldborsó! Már van a kertben.
VálaszTörlésKerestelek, és nem találtalak.
gondaanyu!
VálaszTörléstettem róla, hogy senki ne találjon meg...ezt azért nem törlöm...
Öhöm...vettem észre....de azé' szeretsz???????
VálaszTörlésKöszönöm a szóellenőrző likvidálását:-)))) *ölel nagyonnagyonnagyonnagyon!!!!!*
VálaszTörlésVakkantó!
VálaszTörlésszeretlek hát :):) és szívesen...
Kapsz tőlem egy sapit, itt:
VálaszTörléswww.gondaanyu.blogspot.com