2009. május 23., szombat

átlagos kaja


Tavaszi étel a zsenge zöldborsó. Nagyon szeretem főzeléknek is, meg levesnek is. Ma friss idei sárgarépával készítettem el, és hozzá rozmaringos csirkecombot sütöttem.
A zöldborsót kifejtem a héjából, majd olajon megpárolom, hozzáteszem a karikára vágott friss, ropogós sárgarépákat. Amikor már majdnem puha sózom, és egy kevés cukorral is megszórom. Majd 1 kanál lisztet teszek hozzá, azzal egy kicsit együtt kevergetem, mielőtt felönteném tejjel. Imádom, hogy édes! :)
A csirkecombokat egy előre elkészített pácba forgatom, majd 200 fokos sütőbe téve, először fólia alatt, majd a fóliát eltávolítva, ropogósra sütöm. A páchoz a következőket használom: só, fehérbors, fokhagyma, grill fűszerkeverék, rozmaring és olívaolaj. Ezzel a keverékkel dörzsölöm be a csirkecombokat és hagyom állni sütés előtt fél órát.

10 megjegyzés:

  1. Nekem 1000x jobban ízlik a borsófőzelék liszttel és tejjel, mint rántással. imádom, én is így készítem :)

    VálaszTörlés
  2. B6-tal most itthon vagyunk a héten, így most ki fogom próbálni:-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a szóellenőrző izét nem lehetne kivenni innét? *reménykedve néz*

    VálaszTörlés
  4. Kívánságod számomra teljesíthető kérés:):)

    VálaszTörlés
  5. Friss zöldborsó! Már van a kertben.

    Kerestelek, és nem találtalak.

    VálaszTörlés
  6. gondaanyu!

    tettem róla, hogy senki ne találjon meg...ezt azért nem törlöm...

    VálaszTörlés
  7. Öhöm...vettem észre....de azé' szeretsz???????

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a szóellenőrző likvidálását:-)))) *ölel nagyonnagyonnagyonnagyon!!!!!*

    VálaszTörlés
  9. Vakkantó!

    szeretlek hát :):) és szívesen...

    VálaszTörlés
  10. Kapsz tőlem egy sapit, itt:

    www.gondaanyu.blogspot.com

    VálaszTörlés