2013. június 26., szerda

Meggyes pite

Limaránál láttam meg ezt a rácsos meggyes pitét, mivel épp meggyet tettem el télire, mindjárt beáldoztam egy üveggel.

 Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 3 kanál cukor, fél zacskó sütőpor, 1 csipet só, 1 egész tojás és 1 tojás sárgája, fél doboz natúr joghurt v.tejföl. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőben fél órát pihentetjük.
Töltelék : 1  üveg bontott meggy, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja (a recept ír még fahéjt is, de ahova sütöttem, ott nem szeretik, így kihagytam)
A meggyet leszűröm, 3 dl folyadéknak kell lennie, ha nincs ennyi, akkor vízzel pótoljuk. A vaníliás pudingport felfőzzük a meggy levével, és a vaníliás cukorral. Ha kell még pótolni a cukrot, akkor óvatosan adagoljuk, hogy megmaradjon a  savanykás jellege. Belekeverjük a meggyszemeket és a citrom héját (meg a fahéjt is). A tésztát 2 részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk majd belesimítjuk a tepsibe, ( a gáztepsinél kicsit kisebb méretűbe) megszórjuk zsemlemorzsával. Rásimítjuk a meggyes tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk és berácsozzuk a sütemény tetejét. Megkenjük a tojásfehérjével és 180 fokos sütőbe téve 30-35 perc alatt készresütjük. Szeleteljük, a tetejét meghinthetjük porcukorral.


8 megjegyzés:

  1. igen jól néz ki, meg kell hagyni

    VálaszTörlés
  2. Wehehe, itt van előttem az uccsó darab.... ja nem, még Mucusnak félretettem egyet. (Itt röhögök magamon, mindig elfelejtem, hogy van neked ez a blogod, és én mindig rácsodálkozom, hogy jéééééééé van....) Jelzem, hogy szerintem ugyanaznap (asszem), ugyanezt a sütit sütöttük.... igggen...:))) Tettem bele fahéjat, illat-íz-orgia:) (De azért az enyém inkább finom volt, mint céééép... ez van:):):)

    VálaszTörlés
  3. akkor itt az ideje, hogy valahova feljegyezd :):):)

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltam! Kétszer! :-) :-)

    VálaszTörlés
  5. Én nem tudok szép rácsot. De a süti jól néz ki , ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
  6. ez sem szép, csak ügyesen fotóztam :):):)

    VálaszTörlés
  7. cukor szórás nélkül, mutatósabb

    VálaszTörlés