2011. október 14., péntek

rakott palacsinta

rakott palacsinta

 
 Hozzávalók : 12 db palacsinta. A töltelékhez; 50 dkg túró, 2 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 citrom héja
Az öntethez : 2 tojás sárgája, vanilia kivonat, 2 dl tej, 10 dkg cukor
A habhoz : 4 tojás fehérje, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 2 kanál málnalekvár

 
A 12 db palacsintát megtöltöm a túrós keverékkel, majd felgöngyölve egymás mellé fektetem egy kivajazott hőálló edénybe. Az öntet hozzávalóit vízgőz felett besűrítem, majd a palacsintákra öntöm.
Végül a 4 tojás fehérjét, pici sóval kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és a lekvárt, a palacsinták tetejére simitom, és 180 fokos sütöben 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Hidegen, melegen egyformán finom.

11 megjegyzés:

  1. Valami könnyű levest csinálj hozzá, mert nagyon kalóriabomba :):)

    VálaszTörlés
  2. Mi? Az hogy MÁLNA lekkárt tettem bele? :):)

    VálaszTörlés
  3. hja...ezt Istennek csináltam a neve napjára...aztán másnap a családnak is kellett. :):):):)

    VálaszTörlés
  4. hűűűűűűűűűűűűűű

    VálaszTörlés
  5. Hű én ezt csak most látom... anyááám.....

    VálaszTörlés
  6. Macskusz!

    Ez legalább 6 emberes adag:)

    VálaszTörlés
  7. A blogodon mindig ez a kép fogad jobb oldalt, ez kínzás, esküszöm :D

    VálaszTörlés