Különleges hal, hagyományosan elkészítve.
A menyhal a tőkehal félék családjába tartozik, édesvízi hal.
Hazánkban is horgásszák, ezek a példányok a Dunából valók. Hideg időben lehet horgászni őket, sötétedés után, novembertől-februárig.
Szálka nélküli husa van, egy gerinchúr található a hal testében. Mája igen finom, a tőkehalmájra emlékeztető állagú, színű és ízű. Füstölni is szokták ezeket a halakat, akkor hidegen, majonézes salátával fogyasztják. Ettem már hallében is, de most hagyományos módon paníroztam és kisütöttem bő olajban. Köretkén lehet mellé kínálni burgonyát többféleképp elkészítve, rizts és salátát is, kinek mihez van kedve.
Bizony most nyeltem egy nagyot.
VálaszTörlésMeg soha nem ettem ilyen halat, biztosan nagyon finom.
Nagyon szepen megsutotted!
Ircsikém!
VálaszTörlésEnnek a halnak különlegesen finoma húsa, így rántva. vetekszik a süllőével.
Hú, ez a hal finom lehet.
VálaszTörlésTudod melyik halat szeretem? Az afrikai feketeharcsát. Az is fehér húsú, szálka nélküli. Paprikásnak nagyon finom.
Gabi!
VálaszTörlésNagyon finom, érdemes kipróbálni. tegnap kaptam egy infot, hogy igen drága hal, 6-8 ezer Ft/kg. Meg is értem, macerás kifogni, cak sötétben lehet, hidegben...igaui horgásznak kell lenni ahhoz, hogy ilyent fogjon az ember.
Ha ilyen drága, akkor én soha nem fogok enni belőle:(
VálaszTörlésAzt hiszem, ha meg kellene vennem, akkor ott maradna...
VálaszTörlésÉn úgy kaptam, a kollégám horgászta.
Szia, Vízicsibe! Bár már olvastam valahgol, hoyg nem szereted a díjakat, azért vissza már nem vonom. Szóval, ott vár egy díj nálam: :) http://sikerekeskinok.blogspot.com/2011/01/liebster-blog-dij.html
VálaszTörlésKöszönöm sedith...ismered a véleményem, így hát tényleg csak megköszönöm, hogy gondoltál rám. :)
VálaszTörlés