Köszönöm a biztatást és a jó tanácsokat. Valóban fehér lisztből nagyon szép kenyeret lehet sütni.
A teljes kiőrlésűnél legközelebb ki fogom próbálni a Szamóca által ajánlott búzasikért.
Még nem vágtam fel, mert nem hűlt ki...de ami késik....:):):)
Hozzávalók : 3 bögre liszt (BL 80), 1,5 börge víz, 1 teáskanál só, 1 csapott kkanál szárított élesztő. A hozzávalókat összekeverem, egy a galuskánál kicsit keményebb tésztát kapok. 12 órán keresztül, letakarva hagyom kelni. A sütőt előmelegítem 250 fokra, az edénnyel együtt amiben sütni fogom. Lényeges, hogy az edény letakarható legyen! Ezt követően a kenyeret kiborítom egy lisztezett deszkára, és megformázom ( párszor egymásra hajtom a rétegeket) 3 helyen bevágom. Majd amikor az edény eléggé forró (kemencehatás) belepottyantom a tésztát. ( szó szerint, mert eléggé lágy tésztát kapunk) 30 percig lefedve sütöm 250 fokon, majd kitakarva, 200 fokon még 20 percig. Az eredmény valami csodás! Azóta csak ilyen kenyeret sütök.
Csibe!
VálaszTörlésNagyon szééép lett, ügyes vagy!
Vigyázz eteti magát, én avokádókrémmel ettem :-)))
Ne hagyd kihűlni, langyosan már ehető. Nagyon ügyes vagy !
VálaszTörlésGratulaaaaaaa! :)
VálaszTörlésFini!
VálaszTörlésKöszönöm szépen. :):):)
gondaanyu!
Este már nem vágtam meg, de majd ma!!! :):):)
gesztenye!
Neked külön köszönöm, hogy megmutattad :):):)
Nagyon szep lett a kenyered. En is csinaltam mar ilyen kenyeret es nagyon szeretem, mert gyorsan elkeszul, igazi HAZIKENYER!:-)
VálaszTörlésProfi vagy!
VálaszTörlés