2009. december 6., vasárnap

marcipános-barackos


Ezt a gyors és egyszerű édességet a minap gesztenyénél láttam.
A marcipánmasszát ( 25 dkg) összegyúrom kissé vizes kézzel. Az apróra vágott, aszalt sárgabarackot ( kb 10 dkg) beáztattam előbb már, Captain Morgan rumba, majd belegyúrtam a marcipánmasszába. 1 órára hűtőbe tettem. Ezt követően sütőpapír között kinyújtottam 1 cm vastagra, és felvágtam kisebb kockákra. Étcsokit ( 15 dkg) olvasztottam gőz felett, majd ebbe az olvadékba forgattam egyenként a kockákat. A tetejét vékonyra szeletelt aszalt sárgabarackkal díszítettem. Elfogyott. :):):)

5 megjegyzés:

  1. Azt kihagytad, h előtte lenyalogattad a csokit a marcipánmasszáról. :-P

    VálaszTörlés
  2. Amúgy épp most tömöm: ISTENI!

    VálaszTörlés
  3. Csibe!

    Nagyon klassz!

    Nálunk is csak pár percig tartott :-)))
    A blogol nem műkszik egész nap:-(((
    Remélem rendbe jön, mert nem mentettem le az oldalamat :-((
    Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. Pár nappal ezelőtt én is elkészítettem, egyesével becsomagoltam és próbáltam eldugni. A családom minden tagja igen leleményes, így hamarosan felfedezték a dugi-helyeket:)

    VálaszTörlés
  5. Gabi!

    Legalább ismét el lehet készíteni. :):)

    gesztenyém!

    Most már jó, és mentsd le a receptjeidet, mert nagyon nagy kár lenne azért a sok-sok finomságért, és szépségért.

    Béb!

    nem nyaltam!!!! lefejtettem. :):):) persze kicsi azért így is belekerült. :):)

    VálaszTörlés