2009. november 3., kedd

Narancsos lazac


Nos, kedves mesterem Rőzseszín, nagyon finom lett a lazac, de úgy néz ki a rákanalazott, besűrített mártás, mintha egyszer már megettem volna. :(
Az eredeti recept itt található.
Hozzávalók: 2 szelet lazacfilé ( nekem most vadlazac volt itthon, nem olyan szép rózsaszín a husa mint az atlanti lazacnak) 1 narancs, 1 citrom ( vagy lime) leve, só, bors, olaj, pár gerezd fokhagyma.
Egy tűzálló tálat kiolajoztam el is repedt sütés közben, a francba majd belefektettem a lazacfiléket. Ráfacsartam a leveket, ráreszelgettem a gyümölcsök héját, közé tettem pár fokhagymagerezdet, kissé sóztam, borsoztam, és bedugtam a sütőbe. 15 perc sütés után kivettem, még egy pár percig grilleztem, a mártást meg besűrítettem. ( lehet itt repedt meg a tálam, mert a nyílt lángra tettem :S ) Ezt követően igyekeztem ínycsiklandozóan tálalni...hát ezt még gyakorolni kell....

5 megjegyzés:

  1. Rőzseszín:))) Az milyen????
    Kiskakukk

    VálaszTörlés
  2. A Rőzseszín az majdnem Málna színű :):):):)

    VálaszTörlés
  3. Te babám, nézd meg az én kinagyított képemen h milyen szép,síma a létyó rajat és be sem kellett sűríteni, olyba tűnt mintha alazac felszívta volna...
    basszus, nem tudom h vadlazac mennyibe kerül, de majdnem dobtam egy hátast a bőrös lazacfilé árától))))

    VálaszTörlés
  4. Tudom milyen volt a Tiéd..és már megbeszéltük ma azt is, hogy miért kellett nekem sűrítenem. :):)

    A vadlazac nem volt olyan vészes, 800 pénz 25 dkg...fagyisztott

    VálaszTörlés
  5. te megeszed önmagad? :):):) néha jövök nyálatcsorgatni :):):)

    VálaszTörlés