2009. április 23., csütörtök

lengyel karfiol - by Boci :)



A világ egyik legegyszerűbb étele...mégis nagyon szeretem, gyerekkorom óta. Mindig azt gondoltam, úgy keletkezett, hogy egyszer amikor rántott karfiolt akartak csinálni, csak zsemlemorzsa és zsiradék volt kéznél. :)

Ma, a zsemlemorzsát összekevertem 1 kanál szezámmaggal, így pírítottam meg...mondhatom nagyon kellemes ízt ad a morzsának.

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 10-15 dkg zsemlemorzsa ( most még 1 kanál szezámmag is) só, olaj. (Én tejföllel eszem, de ez elhagyható.)

A karfiolt rózsáira szedem és megfőzöm enyhén sós vízben. Közben amíg fől, a zsemlemorzsát megpirítom oljaban, szép barnára. A végén figyelni kell nehogy megégjen, szóval nem otthagyni, és keverni folyamatosan!

A megfőtt karfiolrózsákat leszűröm, és lazán beleforgatom a zsemlemorzsába....imádom! :)

10 megjegyzés:

  1. Ezt én is nagyon-nagyon szeretem.
    Lengyel karfiolnak is hívják.

    VálaszTörlés
  2. Hűű Boci!!! Köszi szépen...ez nagyon jól hangzik, ki is javítom, ha megengeded :):)

    VálaszTörlés
  3. Jól meglepődtem a címváltozáson. :D
    Persze, hogy megengedem. :DD

    VálaszTörlés
  4. No ezt biztosan elkeszitem.
    Nemcsak fini, de egeszseges is!:)

    VálaszTörlés
  5. Ircsikém!

    Igen, ezt is bátran tudom ajánlani kímélő kosztnak. :)


    Boci!

    Annyira megtetszett az új neve, hogy azonnal meg is változtattam :)

    Gabi!

    Akkor jó :):)

    Még mielőtt "reklamálsz", ma chilis babot főztem, meg bajor zsemléket sütöttem, és holnap megcsinálom az egyik itt már szereplő salátát a grill partyhoz. :)

    VálaszTörlés
  6. Igen,Kelvirág Lengyelesen,nekem is ez volt az első gondolatom,de látom,már írták:):):)

    VálaszTörlés
  7. andi!

    Akkor már tuti a neve!!! :):):):)

    Én meg eddig nem így ismertem, mire nem jó egy gasztroblog :):):)

    VálaszTörlés
  8. a lengyelek majd minden zöldséget esznek ilyen formában :-) a zsenge zöldbab, a kelbimbó, a brokkoli, de még a káposzta is finom így! :-)

    VálaszTörlés