2009. április 9., csütörtök

húsvétra





Egyszer már van egy ilyen receptem itt ezen a blogon, de most újfent megsütöttem, kicsit másként.

Hozzávalók: Egy füstölt hátsó csülök, só, bors, fokhagyma, babérlevél.

A kenyértésztához: 50 dkg kenyérliszt ( BL-80) 3 dkg élesztő, kevés cukor, só, 4 dl langyos víz, 1 tojás

A csülköt a fűszerekkel előző nap puhára főzöm, majd kicsontozom. Megformázom a kicsontozott húst, majd a sütésig hűtőbe teszem.

A kenyeret másnap készítem el. A 4 dl langyos vízből, pár kanál liszttel és a cukorral, élesztővel, kovászt készítek. ( az összetevőket elvegyítem, majd langyos helyen 2 órát hagyom állni) A többi lisztet a sóval és a kovásszal jól eldolgozom, majd 2 órán át kelesztem. A tésztát 2 cm vastagra kinyújtom, a csülköt a közepére teszem, majd ráhajtogatom a tésztát. Megszurkálom villával, hogy a gőz távozni tudjon a tésztából sülés közben, és lekenem egy egész tojással. Száradni hagyom, eközben a tészta még kel egy keveset. 200 fokos előremelegített sütöben 40-45 perc alatt megsül. Másnap szeletelem, amikor a kenyér már kihűlt és a csülköt is szépen lehet vágni.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jol nez ki es biztosan finom is.
    Kovetkezo evben biztosan megcsinalom.:)

    VálaszTörlés
  2. Elf!

    :):):) rövid volt, de minden bennevan. :):)

    Ircsikém!

    Igen, mi nagyon szeretjük így, mert a kenyér megőrzi a hús zamatát, és még külön sem kell enni :):):):)

    VálaszTörlés
  3. Bébevicsnek csorog a nyála... (Majd, ha a Zember itthon lesz!)

    VálaszTörlés
  4. Ezt egyszer meg kell csinálnom!!!!!-gondolom kalóriailag csúúúúúúcs:D:D,de nem baj,egyszer élünk!!:)

    VálaszTörlés
  5. andi!

    Lehet, hogy nem egy kalóriaszegény étel, de ha ebből 1 szeletet megeszel, nem igen kívánsz mást aznap már...így akár diétás is lehetne.:):)

    Bébevicském!

    Oksi :):)

    VálaszTörlés